Muut koulutukset

Tarjontaa akkreditoitujen kurssien lisäksi on laajalta ja niitä ei ole minkään systeemin mukaan virallisesti tyypitetty. Tässä on luetteloitu Naviarin käytössä olevaa tyypitystä. Tavoitteena auttaa veneilijää löytämään juuri oikeanlainen.

Teemapurjehdus

Tällä tarkoitetaan purjehdusta jossa keskitytään johonkin tiettyyn teemaan. Esim pimeäpurjehdus, purjeiden trimmaus tms.

Iltapurjehdus

Tällä tarkoitetaan koulutusta tai muuten vain nautiskelua joka on kestoltaan ”ilta”. Iltapurjehdus voi olla samaan aikaan myös osa jotakin isompaa koulutus kokonaisuutta mutta mukaan pääsee myös vain ”iltapurjehdukselle”

Retkipurjehdus

Tällä tarkoitetaan koulutusta tai muuten vain nautiskelua joka on luonteeltaan retkipurjehdus. Lähdetään jostakin ja mennään jonekin muualle. Välissä kenties yö veneessä. Saattaa olla samaan aikaan osalle osallistujista retkipurjehdusta ja osa suorittaa samalla jotakin isompaa koulutus kokonaisuutta.

Kilpailu

Tällä tarkoitetaan koulutusta joka jotenkin liittyy kilpailuun. Esim: Väistämissäännöt, mittalukusäännöt, kilpagastikurssi tms. Tai mahdollisesti miehistöpaikkaa itse kilpailussa.

Oma vene

Useat koulut/kouluttajat tarjoavat opastusta oman veneen haltuunottoon.

Turvallisuus

Veneilyturvallisuuteen liittyvät koulutukset